قیمت مغز گردو گران است؟

آنچه در این مقاله می خوانید...

چرا قیمت گردو گران است؟حالا این سوال پیش می آید که دلیل گرانی گردو چه میتواند باشد و چطور می شود خرید به صرفه و مصرف بهینه از گردو را داشته باشیم؟ 

چرا قیمت گردو گران است؟

یک ماده غذایی مهم و پرخاصیت که در تمام  وعده های غذایی می تواند مورد مصرف قرار بگیرد، مغز گردو و گردو همانند سایر آجیل و خشکبار مثل بادام و پسته و غیره قیمت بالایی دارد.  و این امرباعث می‌شود مصرف ما از مغز گردو را  کاهش دهد البته هر سال قیمت گردو و مغز گردو نسبت به سال قبل تحت عواملی قرار می گیرد که باعث افزایش قیمت مغز گردو می شود.

حالا این سوال پیش می آید که دلیل گرانی گردو چه میتواند باشد و چطور می شود خرید به صرفه و مصرف بهینه از گردو را داشته باشیم؟ 

در ادامه مطالب به این سوال جواب می‌دهیم.

به گفته یکی از از اعضای محترم وزارت جهاد کشاورزی ،از نظر سطح زیر کشت گردو در دنیا ایران رتبه سوم را دارا می باشد. در این میان عوامل مختلفی می تواندسبب افزایش قیمت گردو یا گرانی گردو نسبت به گردوهای وارداتی باشد.

۱-در برداشت گردو استفاده از روشهای سنتی

برای به دست آوردن میوه خشک گردو باید مراحلی را طی کرد که بیشتر با استفاده از ادوات یا نیروی انسانی مانند کارگر نیاز است حالا اگر کشاورز یا باغدار برای برداشت و خشک کردن محصول ها یعنی گردو از نیروی انسانی استفاده کند که باید متحمل هزینه های زیادی برای دستمزد باشد.  که در نتیجه کشاورز مجبور است قیمت گردوی خود را بالاتر ببرد.

 

کشاورز برای نگهداری از درخت باید زحمت های زیادی را بکشد مثلاً  هرس، سمپاشی، آبدهی به موقع باید با دقت بالایی انجام شود یا اینکه برای چیدن گردو تعداد زیادی کارگر نیاز است تا از درختهای گردو بالا رفته و گردو ها را بچینند یا بتکاند . و بعد برای گردوهای تکان داده شده که روی زمین ریخته شده کارگر نیاز است تا جمع‌آوری شود و در مرحله بعد برای جدا کردن پوست سبز گردو نیاز به کارگر است البته اگر پوست سبز گردو را با دستگاه جدا کنند باید بعد از آن با آب بشویند ولی اگر پوست سبز را به روش سنتی با دست جدا کنند نیاز به شستشو نمیباشد از طرفی هم اگر شستشو نشود پوست چوبی سیاه یا تیره رنگ میشود  اما وقتی که شسته شوند مانند گردو های خارجی رنگ شفاف و روشنی را پوست های چوبی گردو به خود می گیرند.


و بعد از این مراحل گردوها را به مدت ۴ تا ۵ روز در آفتاب و ۴ تا ۵ روز در سایه خشک می کنند .جدا کردن مغز گردو از پوست هم فرایندی حساس و طولانی دارد . باغداران و کشاورزان باید همه نکات مهم را رعایت کنند تا بتوانند گردوی با کیفیت و سالمی به بازار عرضه کنند. مثلاً بعد از چیده شدن گردو بلافاصله پوست سبز را از گردو جدا کنند تا مغز گردو عرق نکند، اگر این عمل به موقع صورت نگیرد مغزگردو سیاه می شود و یا هنگامی که گردو را می‌خواهند خشک کنند آفتاب زیادی به آنها بتابد آب مغز کم شده و تا حد خشکی مغز گردو پیش رود و همین امر باعث می شود مزه پوست نازکی که اطراف مغز گردو را پوشانده تلخی بیشتری در دهان احساس شود.

همچنین اگر هنگام جدا کردن پوست سبز گردو به وسیله دستگاه آب پوست سبز از ترک های گردو به داخل گردو رود طعم مغزگردو عوض می‌شود.

 

ولی اگر باغدار تمام این روشها را به صورت مکانیزه و با استفاده از ماشین آلات مخصوص شیکر ( دستگاهی برای تکاندن درخت گردو ) و همچنین از دستگاه پوست کن گردو استفاده کند ، هم تلفات انسانی کاهش می یابد و هم هزینه های نهایی باغدار پایین می آید.


۲- میزان باردهی درخت گردو

عمدتاً فاصله کم درخت های گردو از هم یکی از عوامل کمی محصول گردو می باشد، چون هرچه فاصله کم باشد درخت گردو خود را بیشتر به سمت نور آفتاب کشیده و در نتیحه بلندتر شده و در مقابل برداشت میوه ها در نقاط مرتفع درخت گردو سخت تر و در مواقعی برداشت انجام نمی شود. ارتفاع درخت گردو در ایران بین ۷ تا ۱۵ متر میرسد.همچنین هرس درخت ،سمپاشی درخت هم با این ارتفاع  بهتر صورت نمی گیرد .

ولی در کشورهای دیگر درختان گردو را در فاصله های بین ۱۰ تا ۱۲ متر می کارند و هم نژاد بعضی از این درخت ها فرق می کند و دیرتر گل میدهد و قد کوتاه تری هم دارند و در مقابل سمپاشی ،برداشت محصول و هرس هم بهتر انجام شده و بازدهی آن درختان نسبت به درخت های گردوی ایرانی بهتر است.

به طور متوسط درختان گردو در ۲۰ سالگی به باردهی مناسب و اقتصادی می رسند البته عملکرد درخت گردو به اندازه ، سن درخت ، میزان آبیاری و شرایط جغرافیایی ، آب و هوا و همچنین نوع خاک متغیر می‌باشد .
به عنوان مثال یک درخت بزرگ ۳۰ الی ۴۰ ساله ۱۷۰ کیلو گرم میوه گردو با پوست سبز تولید می کند، اما عملکرد هر اصله درخت گردو در ایران بین ۴۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم میوه می باشد بازدهی درختان گردو در هکتار تقریباً  ۲.۱  تن می باشد .ولی در بعضی از کشورها این بازدهی به پنج تن در هکتار می رسد در مقابل قیمت گردوی خارجی از ایرانی کمتر می باشد البته این را هم باید در نظر داشته باشیم که هر چهار کیلو گردوی سبز تقریباً یک کیلوگرم گردو با پوست چوبی خشک تولید می شود .

۳- کاهش یافتن محصول گردو

شرایط نامساعد آب و هوایی مانند مخاطرات طبیعی چون تگرگ ، یخ بندان ، برف و باران سبب سرمازدگی و کاهش این محصول در دوران گلدهی درخت گردو یعنی در فصل بهار شده و این عوامل سبب خسارت به باغدار می‌شود و در مقابل قیمت آن هم تحت تاثیر قرار گرفته و بالا می رود در صورتی که در بعضی از کشورها با پیدا کردن نژادهای گردوی دیرگل در فصل بهار  مانع از سرمازدگی درختان گردوی خود می شوند .

و در آخر هم قیمت گردو بسته به زمان عرضه و نوع محصول و همچنین کیفیت متغیر است .

مهدی نوذری

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره روی دکمه زیر کلیک کنید.

مشاوره و فروش

جهت خرید و فروش این محصول می توانید با ما در ارتباط باشید:

مشاور فروش: مهدی نوذری

راه های ارتباطی:

phone icon شماره تماس: 09171890173

whatsApp icon پاسخگویی واتساپ: کلیک کنید

email icon ایمیل: info@gerdootak.ir

مجموعه گردو تک شما را به خرید بهترین محصولات گردو دعوت می نماید.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Buttonتماس بگیرید